Quin és el millor moment del dia per publicar a Instagram?

oliver grafic gestio xarxes socials

Quin és el millor moment del dia per publicar a Instagram?

Les xarxes socials no es gestionen totes de la mateixa manera. Cadascuna d’elles presenta unes particularitats que li són pròpies i unes lleis no escrites que s’han d’aplicar per aconseguir el màxim d’abast possible amb les entrades que s’hi publiquen. Tot i això, no és una ciència exacta. Les bones pràctiques, l’anàlisi i la programació sota el paraigua d’una bona estratègia marquen el camí cap a l’èxit.

Ara mateix, Instagram és la xarxa social de moda. El seu creixement ha estat exponencial en els darrers anys perquè, entre altres motius, ha sabut seduir els més joves. Una de les claus per tenir impacte a Instagram és saber quin és el millor moment per publicar-hi.

Alguns estudis en l’àmbit internacional han constatat que hi ha hores en què la gent consumeix molt més contingut a Instagram. Són dades mundials que serveixen, però que no han d’excloure una anàlisi més profunda per conèixer el comportament del nostre públic objectiu.

Dit això, per regla general existeixen tres grans horaris per pujar fotos a Instagram. Aquests:

  • Als matins: entre les 6:00 i les 9:30 hores, moltes persones surten de casa seva per anar a treballar o a estudiar. I, per norma, solen accedir a les seves xarxes socials.

 

  • Després de dinar: a partir de les 14:00 fins a les 16:00 hores, ja que, amb el cafè de després de dinar, la gent se sol posar al dia de què passa al seu món virtual.

 

  • Abans de sopar: entre les 20:00 i les 22:00 hores, abans de sopar, el comportament dels internautes tendeix a consultar les seves xarxes mentre preparen el sopar. A aquella hora, les publicacions han de ser atractives i divertides, perquè un contingut carregós serà descartat.