Allà on no arriben les paraules, arriba la infografia

infografia estudi oliver grafic banyoles

Allà on no arriben les paraules, arriba la infografia

Asseguren els experts en comunicació i màrqueting que la infografia és un art que funciona. Presentar una informació que unifiqui de forma equilibrada text i imatges, i que garanteixi un alt percentatge d’atracció, consum i assoliment –subratllen– no és gens fàcil. En aquest sentit, el disseny juga un paper fonamental perquè la part estètica és la que acaba per convèncer al lector que allò que li proposen llegir paga la pena llegir-ho. 

La combinació de text amb imatges facilita enormement l’entesa al receptor i, per tant, una infografia amb els estàndards de qualitat requerits té un 30% més de possibilitats de ser consumida. De fet, les estadístiques indiquen que el format d’infografia és, de llarg, el més compartit a les xarxes socials pel seu enorme poder de persuasió i atracció. Una dada que no ens ha de sorprendre perquè el nostre cervell assimila 60.000 vegades més ràpidament una imatge que no pas un text.  

A més, són molt versàtils i qualsevol mena de missatge –per feixuc que sigui- és susceptible de ser transmès amb claredat: dades, instruccions, explicacions, estadístiques, procediments… 

infografia estudi oliver grafic banyoles

Per tant, les marques que utilitzen assíduament infografies per enviar els seus missatges guanyen repercussió. S’han consolidat com una eina de màrqueting indispensable i han de formar part sí o sí d’una estratègia global. Té un caràcter multicanal que la fa susceptible de ser adjuntada en un post del teu web, compartida a les xarxes socials (i si agrada, fer-se viral) o enviada per correu electrònic.  

Algunes de les seves principals particularitats són: 

  • Faciliten la comprensió, la consumició i l’assimilació, ja que comunica en imatges, el llenguatge de la ment. 
  • Sintetitza dades complexes, fet que les converteix en una eina excepcional per transmetre informació de qualsevol classe. 
  • Un bon disseny i un equilibri entre text i imatge permeten captar l’atenció del nostre públic objectiu perquè els ésserhumans som, en un 90%, visuals, és a dir, que pensem i memoritzem en imatges. 

A Estudi Oliver Gràfic sabem com condensar de manera exquisida el teu missatge aprofitant al màxim les qualitats de la informació visual per posar-la al servei de la teva empresa.