Per què hauries d’utilitzar l’e-mail màrqueting per connectar amb els teus clients

email màrqueting estudi oliver grafic

Per què hauries d’utilitzar l’e-mail màrqueting per connectar amb els teus clients

Des de fa temps, les campanyes de màrqueting mitjançant correu electrònic funcionen, i funcionen molt bé malgrat la irrupció de les xarxes socials. Segons un estudi realitzat l’any 2018, més de 3.800 milions de persones utilitzen el seu correu electrònic per comunicar-se gairebé cada dia, una xifra que equival a més de 50% de la població global. No obstant això, s’estima que a finals del 2022 creixerà el nombre d’usuaris fins als 4,2 milions. 

Per tant, és un canal que les empreses no poden obviar o deixar de banda. Ben al contrari, haurien de tenir-la molt en compte per si sola i també per complementar una bona campanya. Els resultats solen ser molt positius per promocionar, informar o oferir serveis o productes perquè s’arriba al nostre públic objectiu de forma directa. A més, està comprovat que un de cada quatre receptors respon de forma activa a un correu electrònic. 

 Quins avantatges té? 

  • Acceptació: el mateix client ens haurà donat permís i les seves dades per enviar-li correus, per tant segurament obri el correu electrònic i el llegeixi. 
  • Segmentació: podem crear una campanya per a un públic determinat, incidint en els seus gustos, necessitats, preferències... El podem personalitzar al màxim. 
  • Senzill i ràpid: elaborar una campanya és molt senzill i ràpid, i això permet jugar amb els moments. 
  • Interactivitat: els receptors poden interactuar amb nosaltres, ja sigui entrant a la web després de rebre l’oferta o promoció, o recordant-li qui som perquè ens tingui presents. 
  • Barat: una campanya emprant aquest sistema és molt més econòmica que no pas publicitat a través d’altres mitjans.  
  • Anàlisi: és senzill saber si una campanya ha tingut èxit mitjançant l’anàlisi del comportament dels destinataris. 
  • Viralitat: si el missatge és interessant, és probable que la persona que el rep el reenviï altres persones. 
  • Temporalitat: el missatge es pot llegir quan i on es vulgui, rellegir, recuperar, etc. 
Etiquetes: