Posem-hi ordre: estructuració dels continguts d’un web

importancia estructura text al web oliver gràfic

Posem-hi ordre: estructuració dels continguts d’un web

Una bona estructuració dels continguts d’un web és la millor carta de presentació a la xarxa. De la mateixa manera que en un establiment físic procurem que l’aparador mostri què oferim i actuï com a reclam, i mirem de facilitar-hi la mobilitat del clients, un lloc web ha d’estar pensat perquè els usuaris entenguin immediatament a què es dedica la nostra organització i trobin de manera ràpida allò que cerquen. 

En primer lloc, cal que tinguem en compte qui és el nostre públic i per què visitarà el web. Quina informació li resultarà més rellevant? Quines accions volem que hi realitzi? En funció d’això, l’estructura prendrà una forma o una altra. En qualsevol cas, hi ha una premissa comuna: una estructura clara millora l’experiència de l’usuariPer assolir aquest objectiu, la planificació i la jerarquització són passes indispensables. 

Hem de considerar totes les dades i informacions sobre la nostra organització que pensem que poden ser interessants. Després, en funció de la definició dels nostres públics i les seves necessitats, haurem de prioritzar i descartar. Un cop haguem planificat totes les dades que volem mostrar, hem d’organitzar-les en un menú, que és recomanable que no contingui un nombre gaire elevat de pestanyes. Així doncs, jerarquitzarem les informacions en pestanyes temàtiques, que desglossarem en subpestanyes més concretes. 

Pel que fa a la informació, sovint menys és més: estructurar el text en diversos apartats amb el seu títol corresponent, no abusar dels paràgrafs llargs ni estendre’ns excessivamentA banda del text, les imatgesels vídeos i altres recursos gràfics són elements que, ben disposats, reforcen l’estructuració de la informació i creen una experiència d’usuari més satisfactòria. 

La construcció d’un lloc web, doncs, és tot un procés, que aquí tot just hem presentat a línies generals i que requereix diversos coneixements específics. Una mirada externa i experta permet detectar les necessitats i trobar les solucions que més s’adaptin a cada client. A Oliver Gràfic comptem amb un equip pluridisciplinari per dissenyar el millor web per a la vostra organització i crear-ne el contingut adequat i ordenat perquè l’usuari tingui una experiència positiva al web.