Com augmentar la visibilitat de la meva empresa a Facebook?

Com augmentar la visibilitat de la meva empresa a Facebook?

A hores d’ara ningú discuteix que Facebook s’ha convertit en una de les plataformes de referència per a milions d’usuaris a tot el món. A finals de 2017, la xarxa de Mark Zuckerberg comptava amb 1.860 milions d’usuaris, dels quals 1.368 milions eren usuaris actius.

Milions d’usuaris que cada dia es connecten a la xarxa, moltes vegades en més d’una ocasió, per compartir les seves experiències i conèixer les dels seus amics i familiars. I que també utilitzen Facebook per informar-se, saber què passa al seu voltant, i per descobrir què fan les seves marques de referència i quins nous productes i/o serveis els proposen.

Aquesta tendència ha provocat que cada vegada més i més empreses decideixin fer el salt a Facebook. Més empreses, vol dir més saturació als murs dels usuaris i Facebook ha decidit posar-hi remei canviant el mur dels usuaris, el timeline de Facebook per, segons en paraules del seu creador, “arreglar” la xarxa.

I què vol dir Facebook quan parla d’”arreglar” la xarxa?

Un dels objectius principals de Facebook és millorar el temps que els usuaris passen a la xarxa, tant en quantitat, navegant més temps a Facebook, com en qualitat, veient el que realment els interessa. Aquesta modificació comportarà doncs que baixi la visibilitat orgànica de les pàgines de Facebok.

 I això com afecta a la visibilitat de la meva empresa a Facebook?

 Doncs, en primer lloc, hem d’apostar per contingut de qualitat. Facebook premiarà amb més visbilitat aquelles pàgines que mostrin contingut de qualitat, encara que publiquin amb menys assiduïtat. És a dir, no hem de publicar per publicar, sinó que és necessari que definim bé una bona estratègia de continguts que ens permeti que la nostra empresa continuï amb una bona visibilitat a Facebook.

En segon lloc, necessitem que els nostres posts generin més reaccions, comentaris, m’agrades, comparticions…és a dir, que generin el que es coneix com a engagement. A més engagement, més visibilitat. A Facebook no li interessen aquelles publicacions que només busquen aconseguir més m’agrades, però sí aquelles que generen més comentaris i més interacció dels usuaris.

En tercer lloc, hem de publicar més vídeos a Facebook. La xarxa de Mark Zuckerberg premiarà aquelles empreses que publiquin vídeos a la seva pàgina, penjats directament a Facebook. O bé, vídeos en directe utilitzant la plataforma Facebook Live. I en cas de tenir dubtes encara amb el vídeo, prioritzem aquells posts amb imatges, que agraden als nostres seguidors i ens generaran, de ben segur, més engagement.

En quart lloc, podem demanar als nostres seguidors que escullin l’opció de ‘Veure primer’ les nostres publicacions. Facebook permet ara que els usuaris puguin no només seguir una pàgina, sinó també marcar-la entre les seves prioritats a l’hora de veure publicacions.

I, per últim, dedica un pressupost per invertir en anuncis a Facebook per millorar la visibilitat de la teva empresa a la xarxa. Perquè, no ens enganyem, Facebook no deixa de ser una empresa i, per tant, basa els seus beneficis en els guanys que obté.