Imatge gràfica campanya Productes Singulars

Categoria
Disseny
Tags
banyoles, comerç banyoles, comunicació, creativitat, disseny, oliver gràfic
Sobre aquest projecte

Amb l’objectiu de promoure una campanya més dirigida al turisme a través del sector de restauració de la comarca, l’associació Banyoles, Comerç i Turisme ha promogut la campanya Productes singulars. La iniciativa, que ha comptat amb l’assessorament del gastrònom Jaume Fàbrega, presenta una selecció de productes locals que estan fortament vinculats a la tradició gastronòmica i a la cultura del Pla de l’Estany.

A través de Productes singulars, s’han seleccionat 11 productes, un per cada municipi de la comarca, d’un gran valor gastronòmic que històricament es conreaven als horts particulars, s’han venut en els mercats locals i arribaven a les cuines de les llars de la comarca.

Des d’Oliver Gràfic, vam plantejar una campanya que fos atractivament bonica per captivar l’atenció del públic i el primer que vam plantejar va ser el disseny del logotip de la marca que reprodueix l’estètica d’un cabàs, com a símbol aglutinador de la campanya.

Després d’una recerca de documentació per conèixer les característiques de cadascun dels productes, conjuntament amb l’associació Banyoles, Comerç i Turisme, vam treballar-ne la imatge a partir dels dibuixos de la il·lustradora d’Oliver Gràfic Clara Gispert.

A partir d’aquí hem creat una sèrie de punts de llibre que s’han distribuït als comerços i establiments associats i que es van repartir per Sant Jordi. A cada punt de llibre s’ha treballat la imatge unitària de la campanya i la descripció de cadascun dels productes s’ha acompanyat de la il·lustració corresponent. Els punts de llibre s’han acompanyat d’un díptic i d’un cartell per als establiments associats.

D’aquesta manera, es donen a conèixer les característiques de la poma del ciri, del rabequet, del nap negre, de la carxofa morada o de la taronja agra, entre altres. Cultius típics de la comarca i que, en alguns casos, ja s’han abandonat.