Les xarxes socials no fan vacances

Les xarxes socials no fan vacances

La decisió de ser present a les xarxes socials s’ha de prendre amb tots els ets i uts, amb fermesa, tenint clar que la regularitat en la freqüència de publicacions és una obligació perquè perdre-la, la regularitat, és un risc massa elevat pel notable perjudici que això suposa (fins i tot pot ser pitjor si la nostra competència directa continua amb una activitat més o menys constant). Algunes empreses, organitzacions o com ni vulgueu dir, abandonen per complet aquesta tasca durant les vacances d’estiu i quan la reprenen, ja és massa tard i aleshores les afectacions són irreversibles. En aquesta època és quan la gent més fa el tafaner per les xarxes i no oferir una resposta ràpida, no ser àgil a l’hora de solucionar un problema i no estar pendent de tot allò que es diu i es comenta de nosaltres en el món digital és un error estratègic important.

Les xarxes socials no es poden infravalorar. Ben al contrari, s’han de respectar. I sobretot, s’han d’entendre i tenir clares les regles del joc per evitar una crisi de comunicació que erosioni la nostra imatge de marca de tal manera que acabi afectant també (i això ja és més greu) la vessant comercial. Hem d’estar preparats per si arriba el moment crític amb un paquet d’accions preventives (una mena de protocol d’actuació) que aturin progressivament la riuada d’inputs negatius que rebrem. I ser perseverants i pacients, en dosis similars.

A Internet no es pot desaparèixer de cop i volta. El risc és massa elevat. No és viable tallar de soca-rel la connexió amb els nostres seguidors i consumidors. S’ha de continuar amb el mateix nivell de control i publicacions de qualitat, això sí, variant l’estratègia comercial i adaptant-la a la nova temporada, si s’escau. Així doncs, és imprescindible que la feina la faci algú que tingui els coneixements necessaris per fer-la de la manera correcta, un community manager. Ells disposen de les eines necessàries per fer rutllar la nostra marca a Internet sense ensurts inesperats començant per una cosa tan senzilla com planificar. Planificar, sí, que en això de les xarxes socials equival gairebé a sobreviure…